Waar staan wij voor

Onze missie

De Vincent maakt je completer. Jij maakt de wereld completer. 

Dat doen we door aan te sluiten bij de mogelijkheden van het kind en bewust op zoek te gaan naar zijn/haar talenten; met een positieve blik te kijken naar wie jij bent en wat je mogelijkheden zijn.

Wij dagen je uit om je te ontwikkelen op een manier die bij jou past. Dat geeft je het vertrouwen dat je mag zijn wie je bent. Met dat vertrouwen stap jij straks de wereld in. En lever je jouw bijdrage aan een wereld waarin mensen samenwerken en elkaars talenten gebruiken om geweldige dingen te creëren.
We dragen een aantal belangrijke kernwaarden uit, die duidelijk maken waar we voor staan;

  • Veelzijdig
  • Creatief
  • Goed onderwijs
  • Structuur
  • Betrokkenheid

Onze Visie

In deze tijd, waarin alles om ons heen sneller verandert dan ooit tevoren, worden andere dingen gevraagd van toekomstige volwassenen. Kinderen hebben door de ontwikkeling van technologie steeds meer de beschikking over verschillende (kennis)bronnen. Handwerk wordt steeds vaker door machines uitgevoerd. Het (verder) ontwikkelen van creatief denkvermogen, samenwerk- en ICT-vaardigheden is belangrijk om in de 21ste eeuw je plek in de samenleving te vinden.

‘Jezelf ontdekken en leren zijn, in en met de wereld (en de anderen)’ is een opdracht die we onszelf gesteld hebben. Dit doen we onder andere door veel aandacht te besteden aan culturele en kunstzinnige vorming.  Kinderen op de Vincent ervaren en beleven kunst en cultuur, nemen kunst waar en we ontwikkelen ons op het (kunnen) reflecteren op kunst en eigen ontwikkeling.

Het klimaat van de school

Maar er is meer! We willen dat de school een plaats is waar je je thuis voelt. Een plek waar je je veilig voelt, serieus genomen wordt. De sfeer waarin een kind opgroeit, is van enorm belang om later als volwaardig mens in de samenleving je plaats te vinden. We stellen daarom een vriendelijk en veilig klimaat als voorwaarde met daarbij de nodige structuur. We vinden het bovenal belangrijk dat we, als team, kinderen en ouders op een respectvolle manier met elkaar omgaan, waarbij ieder zich verantwoordelijk voelt voor zichzelf en de ander.

Geef een reactie