Explora onderwijscafé

De nieuwe datum voor het onderwijscafé is bekend!

Het HB onderwijscafé gepland op maandag 17 oktober! Dit keer in het teken van:

Faalangst en perfectionisme

Deze avond wordt inhoudelijk verzorgd door Novilo.

Locatie: basisschool IKC de Vincent Lambertusstraat 5  in Etten-Leur. Aan de achterzijde van de school op de Wipakker is voldoende parkeergelegenheid.

Graag voor 10 oktober aanmelden via: aanmelden.onderwijscafe@pcpomiddenbrabant.nl. Vermeld hierbij duidelijk dat het gaat om het onderwijscafé in Etten-Leur (we hebben ook een café op onze collegaschool in Rijen) en met hoeveel personen je komt. De avond is voor iedereen toegankelijk.

Inloop met koffie en thee vanaf 19.00u, de avond start om 19.30u en eindigt om 21.00u.

Perfectionist zijn heeft voordelen. Het zorgt ervoor dat je goed presteert, dat je kwaliteit levert en dat je een drive hebt om te groeien, steeds beter te worden. Perfectionisme in de positieve zin is het streven naar het beste resultaat. Zolang je plezier hebt aan het verbeteren van jezelf en kunt genieten van dit proces is het een prettige eigenschap om te hebben. Maar wat nu als jouw perfectionisme of dat van jouw leerling of kind niet meer gaat om het streven naar het beste, maar om het vermijden van het maken van elke denkbare fout? En wat nu als je zoveel tijd kwijt bent aan het bijschaven en perfectioneren van jouw werk dat het plezier verdwijnt en je over jouw eigen grenzen gaat? Als perfectionisme werkt als een rem is het tijd om ermee aan de slag te gaan. We gaan kijken hoe perfectionisme ontstaat en vooral wat je eraan kunt doen, want er zijn zeker manieren om er beter mee om te gaan.