HB onderwijscafé

HB onderwijscafe: prikkelverwerking

Powerpoint PCPO ouderavond Prikkelverwerking

Op 4 maart 2024 hadden wij een interessant onderwijscafé gehad. Zodra er een nieuwe spreker en datum bekend is zullen wij dat hier publiceren.

Heeft jouw kind thuis of op school ook wel eens last van over- en/of onder prikkeling?

Heb jij, als leerkracht, een groep vol prikkelgevoelige kinderen?

Kom dan naar deze interactieve avond waarbij je ondergedompeld wordt in de sensorische prikkelverwerking .

We leven in een wereld die enorm prikkelrijk is, wat maakt dat het een enorme uitdaging is om in de juiste alertheid te verkeren.Alle prikkels komen (soms onopgemerkt) via onze zintuigen binnen, het gaat continue door en vraagt om een effectieve samenwerking van onze zintuigen en onze hersenen, die mogen beoordelen of en welke reactie wenselijk is. Overprikkeling herkennen we vaak wel, dat uit zich in stress, verminderde concentratie, onrust en een lastige emotie regulatie. Onderprikkeling wordt vaak geduid als “geen zin”, maar het maakt dat je wat passief bent en dat het lastig is om aan een taak te beginnen en kan wat doelloos of eenzaam voelen.

Tijdens deze avond, neem ik je mee in de wereld van de intensiteiten die met een complexe prikkelverwerking gepaard gaan.Wil je meer inzicht in de prikkelverwerking van je kind en/of je eigen prikkelverwerking? Wil je de prikkelverwerking van de kinderen in je groep leren herkennen en er beter op kunnen sturen? Wil je onderzoeken hoe je zelf in je optimale alertheid kunt blijven zodater meer rust in de groep en/of thuis ontstaat? Wil je weten hoe je kinderen thuis of op school kunt ondersteunen alert te blijven?Laten we elkaar dan ontmoeten op maandagavond 4 maart, locatie IKC de Vincent, Lambertusstraat 5, Etten-Leur. Ik kijk ernaar uit.

Vanaf 19.00u is het inloop. Om 19.15u starten we.

Graag aanmelden via: jolanda.nieuwenhuizen@pcpomiddenbrabant.nl

Spreker: Monique Leijten, Fijngevoeligbrein Talentbegeleiding