Kinderopvang

Wij zijn Norlandia kinderopvang en wij zijn samen met de basisschool gevestigd in IKC de Vincent.

Als IKC bieden wij een doorgaande lijn voor kinderen van 0 t/m 13 jaar.

Om de doorgaande lijn zo goed mogelijk te laten verlopen werken wij evenals de Vincent met het programma De Vreedzame school en starten hier al mee op de peutergroepen. Ook stemmen we thema’s, activiteiten en feestdagen af met de basisschool. Door de nauwe samenwerking is er bij de overgang naar school ruimte voor wennen op eigen tempo en is er een warme overdracht tussen ouders, mentor en leerkracht. Wij merken dat deze fijne samenwerking en alles op één locatie veel rust geeft aan het kind.

Er wordt bij de Vincent gewerkt vanuit drie groepen. De Bengels (0-3 jaar), de Kanjers (2-4 jaar) en de Toppers (4-13 jaar).  Op alle drie onze groepen staat een veilige, warme en persoonlijke sfeer voorop. Waar mogelijk spelen we met alle kinderen buiten, zowel in de ochtend als in de middag. De kinderen kunnen tijdens het buitenspelen rennen door de natuurhaag, klimmen over de zandberg en fietsen over het schoolplein. Ook voor de aller kleinste creëren wij de mogelijkheid om fijn buiten te kunnen spelen. Op de groepen proberen wij buiten naar binnen te halen door te werken met veel natuurlijke materialen en ontdekken we samen de wereld om ons heen.

Tevens vinden wij het belangrijk bij te dragen aan een gezond voedingspatroon en besteden hier veel aandacht aan zoals vers fruit van de plaatselijke boer, gezonde snacks in de middag en biologische producten.
Als VE- locatie (vroegschoolse educatie) vinden wij het belangrijk om kinderen daarnaast spelenderwijs te laten leren en ontdekken. Dit doen wij aan de hand van de methode Uk en Puk, waarvan de thema’s aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen.
Norlandia biedt in samenwerking met de basisschool professionele tussenschoolse opvang aan. Wij vinden het belangrijk dat uw kind in een gezellige omgeving rustig kan eten. Tijdens het eten zien we erop toe dat uw kind voldoende eet en drinkt. Na de lunch kunnen de kinderen op het schoolplein spelen.

Na schooltijd bieden wij buitenschoolse opvang aan. Ook hierbij staan buiten spelen, samen ontdekken en een gezond voedingspatroon centraal. Vanaf 8 jaar bieden wij Sport BSO aan op het terrein van Achilles in Etten Leur. Hiervoor dient u uw kind aan te melden.

Bent u ook enthousiast geworden over onze visie op kinderopvang?

Schrijf uw kind dan snel in via ons digitale inschrijfformulier. Wanneer u hier klikt komt u rechtstreeks op de website.

Heeft u vragen kunt u gerust bellen op het telefoonnummer 076-2046310.